میلک شیک موز خیلی خوشمزه و مقوی هست شما می توانید این نوشیدنی را برای کودکان و افرادی که تمایل به اضافه کردن وزن دارند تهیه کنید. میلک شیک در واقع ترکیبی از شیر و بستنی میکس شده است. میلک شیک انواع مختلفی دارد مثل : میلک شیک توت فرنگی ، میلک شیک شکلاتی ، میلک شیک انبه و .... !!! این نوشیدنی بیشتر در کافی شاپ ها سرو می شود ولی با این طرز تهیه آسان در منزل هم می توانید تهیه کنید و لذت ببرید پس با سایت رز سرخ همراه باشید تا طرز تهیه میلک شیک موز را برایتان آموزش دهیم. با این مقدار مواد 2 لیوان میلک شیک می توانید تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه میلک شیک موز | |
موز | 2 عدد |
شیر پرچرب | 1 و نیم لیوان |
بستنی | 1 و نیم لیوان |
شکر | 2 قاشق غذا خوری |
یخ | به میزان لازم |
سس شکلاتی برای تزیین | مقداری |
برای تهیه میلک شیک موز ابتدا موز را به قطعات کوچکتر تبدیل کنید و همراه با شیر ، بستنی ، یخ و شکر داخل مخلوط کن یا میکسر بیندازید تا حسابی یکدست شوند. اگر وقت کافی دارید می توانید موزها را حلقه ای کنید و داخل فریزر بگذارید تا یخ بزنند سپس به جای اینکه از یخ استفاده کنید موزهای یخ زده را داخل مخلوط کن بریزید ، با انجام این کار میلک شیک خوشمزه تر می شود و غلظت خوبی پیدا می کند. داخل لیوان های بلند مقداری سس شکلات به صورت نامنظم روی دیواره ها بریزید و میلک شیک را داخل لیوان بریزد و با نی بلند سرو کنید.
در بعضی دستور ها از مقدار بیسکوییت و پودر نارگیل هم در ترکیب اصلی میلک شیک استفاده می شود که کاملا سلیقه ای است.
تیرامیسو (tiramisu) یک دسر قدیمی ایتالیایی هست که خیلی پرطرفداره و چند سالی هست که در ایران هم خیلی پرطرفدار شده است . دسر تیرامیسو خیلی خوشمزه و ترکیبی از بیسکوییت های آغشته به قهوه و لایه ای از مخلوط خامه ، زرده تخم مرغ و شکر می باشد. با سایت رز سرخ همراه باشید تا طرز تهیه تیرامیسو را آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه دسر تیرامیسو | |
زرده تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | 5 قاشق غذاخوری |
خامه صبحانه | 2 پیمانه |
شکلات تلخ رنده شده | به مقدار لازم |
قهوه | یک فنجان دم کرده غلیظ |
بیسکویت | 300 گرم |
* در صورت تمایل به جای خامه از پنیر خامه ای هم می توانید استفاده کنید *
برای تهیه تیرامیسو ابتدا زرده تخم مرغ را در ظرفی بریزید و شکر را اضافه کنید و شروع به مخلوط کردن زرده و شکر کنید. خوب مواد را هم بزنید تا مخلوط به رنگ کرم در بیاید. حالا خامه را اضافه کنید و مخلوط کنید تا یکدست شوند.
یک فنجان قهوه دم شده را با مقداری شکر شیرین کنید و آن را در کاسه ای بریزید. سپس بیسکویت ها را برای چند دقیقه داخل ظرف قهوه قرار دهید تا بخیسند ولی نباید انقدر در قهوه باشند که بیسکوییت ها قهوه رو کاملا به خودشون جذب کنند چون در این صورت در تیرامیسو به شکل خمیر در میاد. بعد از اینکه با قهوه بیسکوییت رو مرطوب کردید داخل یک ظرف مستطیل بیسکویت ها را به صورت منظم بچینید و از کرمی که با خامه و زرده تخم مرغ آماده کرده بودید روی بیسکویت ها بریزید. این کرم را کاملا همه جای بیسکویت پخش کنید. حالا یک ردیف دیگر بیسکویت مرطوب شده با قهوه بچینید و رویش را کرم بمالید .تمام قالب را به همین صورت از مخلوط پر کنید . روی ظرف را سلفون بکشید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید، سپس شکلات رنده شده ای را که تهیه کرده اید روی آن بپاشید و تزیین کنید. به جای شکلات از پودر کاکائو هم می توانید استفاده کنید.
عدسی یک غذای بسیار خوشمزه است که به دلیل وجود عدس سرشار از آهن است این غذای خوشمزه را می توانید برای صبحانه یا به عنوان وعده اصلی صرف کنید. خوراک عدسی از پیاز ، عدس و سیب زمینی تهیه می شود ولی اگر مقداری قارچ و پودر گلپر به ترکیب غذا اضافه شود طعمی فوق العاده خواهد داشت. با سایت رز سرخ همراه باشید تا طرز تهیه عدسی را برایتان آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه عدسی | |
عدس | 2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
قارچ | 300 گرم |
آبلیمو | 1 قاشق غذا خوری |
پودر گلپر | به میزان لازم |
نمک ،فلفل سیاه ، زردچوبه ، دارچین | به میزان لازم |
مراحل تهیه عدسی به این صورت است که عدس را در مقداری آب بخیسانید و چند مرتبه آبشان را عوض کنید. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در مقدار کمی روغن تفت دهید تا نرم شود سپس زردچوبه را اضافه کنید. عدس ها را با مقدار کافی آب به پیاز ها اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا عدس ها نرم شوند.حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سیب زمینی را نگینی خرد کنید و بعد از گذشت نیم ساعت به عدس اضافه کنید. قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد کنید و در مقدار کمی روغن تفت دهید تا آب قارچ تبخیر شود حالا قارچ ها را به همراه ادویه ها به عدسی اضافه کنید. بهتر است وقتی قارچ را سرخ می کنید کمی آبلیمو به قارچ اضافه کنید تا رنگ قارچ ها سیاه نشوند.
بگذارید عدسی روی حرارت بماند تا خوب جا بیفتد و غلیظ شود . عدسی نباید خیلی شل و آبکی باشد و باید غلظتی شبیه حلیم داشته باشد. اگر در اواخر پخت متوجه شدید که عدسی خیلی شل هست مقداری آرد را در روغن تفت دهید و داخل عدسی بریزید. در صورت تمایل می توانید از مقداری رب گوجه فرنگی برای خوش رنگ شدن عدسی استفاده کنید.
زندگینامه استاد شهریار |
سیدمحمدحسین بهجت تبریزی شاعر معاصر ایرانی که با نام شهریار معروف است. وی متولد سال 1285 هجری شمسی در تبریز است. استاد شهریار در سال 1367 هجری شمسی در روز 27 شهریور چشم از جهان گشود که به همین دلیل روز 27 شهریور در تقویم به نام روز شعر و ادب فارسی نامگذاری شده است. از مهم ترین اشعار شهریار در زبان ترکی می توان به منظومه حیدربابایه سلام و در زبان فارسی به غزل های شناخته شده ای مانند علی ای همای رحمت و آمدی جانم به قربانت اشاره کرد.
شهریار در جوانی حین تحصیل رشته پزشکی عاشق دختری به نام ثریا ابراهیمی میشود که در شعر شهریار پَری لقب میگیرد. گرچه این دو قرار ازدواج گذاشته بودند؛ پدر پری، دخترش را به ازدواج سرهنگی درمیآورد. شهریار درس و تحصیل را رها میکند و شوریده میگردد. این شکست عشقی سبب سرودن غزلیات زیبای شهریار میشود. یکی از شعرهای عاشقانه شهریار «غزل گوهرفروش» است که محسن چاوشی آن را در آهنگ و آلبوم «من خود آن سیزدهم» خوانده است.
اشعار استاد شهریار |
[dropcap][/dropcap]
اشعار شهریار
علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را
که به ماسوا فکندی همه سایه هما را
دل اگر خداشناسی همه در رخ علی بین
به علی شناختم من به خدا قسم خدا را
[dropcap][/dropcap]
اشعار استاد شهریار
آتشی زد شب هجرم به دل و جان که مپرس
آن چنان سوختم از آتش هجران که مپرس
گله ئی کردم و از یک گله بیگانه شدی
آشنایا گله دارم ز تو چندان که مپرس
مسند مصر ترا ای مه کنعان که مرا
ناله هائی است در این کلبه احزان که مپرس
سرونازا گرم اینگونه کشی پای از سر
منت آنگونه شوم دست به دامان که مپرس
گوهر عشق که دریا همه ساحل بنمود
آخرم داد چنان تخته به طوفان که مپرس
عقل خوش گفت چو در پوست نمیگنجیدم
که دلی بشکند آن پسته خندان که مپرس
بوسه بر لعل لبت باد حلال خط سبز
که پلی بسته به سرچشمه حیوان که مپرس
این که پرواز گرفته است همای شوقم
به هواداری سرویست خرامان که مپرس
دفتر عشق که سر خط همه شوق است و امید
آیتی خواندمش از یاس به پایان که مپرس
شهریارا دل از این سلسله مویان برگیر
که چنانچم من از این جمع پریشان که مپرس
[dropcap][/dropcap]
شعرهای شهریار
آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا
بی وفا حالا که من افتاده ام از پا چرا
نوشداروئی و بعد از مرگ سهراب آمدی
سنگدل این زودتر می خواستی حالا چرا
عمر ما را مهلت امروز و فردای تو نیست
من که یک امروز مهمان توام فردا چرا
نازنینا ما به ناز تو جوانی داده ایم
دیگر اکنون با جوانان نازکن با ما چرا
[dropcap][/dropcap]
آثار شهریار
ندار عشقم و با دل سر قمارم نیست
که تاب و طاقت آن مستی و خمارم نیست
دگر قمار محبت نمی برد دل من
که دست بردی از این بخت بدبیارم نیست
[dropcap][/dropcap]
شعر ترکی شهریار
یار و همسر نگرفتم که گرو بود سرم
تو شدی مادر و من با همه پیری پسرم
خون دل میخورم و چشم نظر جام
جرمم این است که صاحب دل و صاحب نظرم
پدرت گوهر خود را به زر و سیم فروخت
پدر عشق بسوزد که در آمد پدرم
سیزده را همه عالم به در امروز از شهر
من خود آن سیزدهم کز همه عالم به درم
[dropcap][/dropcap]
اشعار فارسی شهریار
شیعیان دیگر هوای کربلا دارد حسین
روی دل با کاروان کربلا دارد حسین
از حریم کعبه جدش به اشکی شست چشم
مروه پشت سر نهاد٬ اما صفا دارد حسین
می برد در کربلا هفتاد و دو ذبح عظیم
بیش از اینها٬ حرمت کوی منا دارد حسین...
بس که محمل ها رود منزل به منزل با شتاب
کس نمی داند عروسی یا عزا دارد حسین
رخت دیبای حرم چون گل به تاراجش برند
تا به جایی که کفن از بوریا دارد حسین
بردن اهل حرم دستور بود و سر غیب
ورنه این بی حرمتی ها کی روا دارد حسین؟
[dropcap][/dropcap]
اشعار آذربایجانی شهریار
خوابم آشفت و سرخفته به دامان آمد
خواب دیدم که خیال تو به مهمان آمد
گوئی از نقد شبابم به شب قدر و برات
گنجی از نو به سراغ دل ویران آمد
ماه درویش نواز از پس قرنی بازم
مردمی کرد و بر این روزن زندان آمد
دل همه کوکبه سازی و شب افروزی شد
تا به چشمم همه آفاق چراغان آمد
وعده وصل ابد دادی و دندان به جگر
پا فشردم همه تا عمر به پایان آمد
ایرجا یاد تو شادان که از این بیت تو هم
چه بسا درد که نزدیک به درمان آمد
یاد ایام جوانی جگرم خون میکرد
خوب شد پیر شدم کم کم و نسیان آمد
شهریارا دل عشاق به یک سلسله اند
عشق از این سلسله خود سلسله جنبان آمد
[dropcap][/dropcap]
اشعار شهریار
خجل شدم ز جوانی که زندگانی نیست
به زندگانی من فرصت جوانی نیست
من از دو روزه هستی به جان شدم بیزار
خدای شکر که این عمر جاودانی نیست
[dropcap][/dropcap]
اشعار شهریار
ای ماه شب دریا ای چشمه زیبائی یک چشمه و صد دریا فری و فریبائی
من زشتم و زندانی اما مه رخشنده در پرده نه زیبنده است با آنهمه زیبائی
افلاک چراغان کن کآفاق همه چشمند غوغای شبابست و آشوب تماشائی
سیمای تو روحانی در آینه دریاست ارزانی دریا باد این آینه سیمائی
زرکوب کواکب راخال رخ دریا کن بنگار چو میناگر این صفحه مینائی
با چنگ خدایان خیز آشفته و شورانگیز ای زهره شهر آشوب ای شهره به شیدائی
چنگ ابدیت را بر ساز مسیحا زن گو در نوسان آید ناقوس کلیسائی
چون خواجه تن تنها با سوز تو دمسازم ای پادشه خوبان داد از غم تنهایی
[dropcap][/dropcap]
اشعار شهریار
از تو بگذشتم و بگذاشتمت با دگران
رفتم از کوی تو لیکن عقب سرنگران
ما گذشتیم و گذشت آنچه تو با ما کردی
تو بمان و دگران وای به حال دگران
رفته چون مه به محاقم که نشانم ندهند
هر چه آفاق بجویند کران تا به کران
میروم تا که به صاحبنظری بازرسم
محرم ما نبود دیده کوته نظران
دل چون آینه اهل صفا می شکنند
که ز خود بی خبرند این ز خدا بیخبران
دل من دار که در زلف شکن در شکنت
یادگاریست ز سر حلقه شوریده سران
گل این باغ بجز حسرت و داغم نفزود
لاله رویا تو ببخشای به خونین جگران
ره بیداد گران بخت من آموخت ترا
ورنه دانم تو کجا و ره بیداد گران
سهل باشد همه بگذاشتن و بگذشتن
کاین بود عاقبت کار جهان گذران
شهریارا غم آوارگی و دربدری
شورها در دلم انگیخته چون نوسفران
اردور بادمجان یک پیش غذای خوشمزه است که شامل گوشت ، قارچ ، پیاز و ... است. با استفاده از این اردور می توانید نمای زیبایی را به سفره تان بدهید. در کنار بادمجان از کدو هم می توانید استفاده کنید. با سایت رز سرخ همراه باشید تا طرز تهیه اردور بادمجان را برایتان آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه اردور بادمجان | |
بادمجان | 1 کیلو گرم |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
قارچ | 300 گرم |
سیر | 2 حبه |
جعفری خرد شده | 2 قاشق غذا خوری |
نمک ،فلفل سیاه ، زردچوبه ، ادویه کاری | به میزان لازم |
مراحل تهیه اردور به این صورت است که بادمجان ها را پوست بگیرید و آنها را از وسط نصف کنید. برای اینکه تلخی بادمجان ها گرفته شود و در هنگام سرخ کردن روغن کمتری مصرف کنند به مدت 1 ساعت بادمجان ها را داخل آب و نمک قرار دهید و سپس آن ها را آبکشی کنید و بگذارید تا کاملا خشک شوند. در تابه ای مقدار کمی روغن بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید تا طلایی شوند.
بادمجان ها را کنار بگذارید و پیاز و سیر خرد شده را در تابه سرخ کنید سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت کاملا سرخ شود. ادویه ها را در این مرحله به گوشت اضافه کنید و مخلوط کنید. قارچ های ورقه ای شده را به مواد اضافه کنید تا سرخ شوند. وقتی قارچ را اضافه کردید حرارت را زیاد کنید تا قارچ درون مواد آب نیندازد. در آخر کار جعفری های ساطوری شده را اضافه کنید و برای 3 دقیقه تفت دهید و تابه را از روی حرارت بردارید.
با قاشق داخل بادمجان ها را با احتیاط خالی کنید و با مواد گوشتی که آماده کردید داخل بادمجان را پر کنید. بادمجان های پر شده را درون ظرفی نسوز بگذارید و به مدت 10 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد (معادل 350 درجه فارنهایت) قرار دهید. در صورت تمایل می توانید برای خوشمزه تر شدن اردور مقداری پنیر پیتزا در آخر روی بادمجان و مواد بریزید و سپس داخل فر بگذارید . اگر از پنیر پیتزا استفاده کردید باید اردور بیشتر داخل فر بماند تا پنیر طلایی شود.