اکبر جوجه لقب ابداع کننده این غذا است که شعبه های زیادی در شمال کشور دارد ولی شعبه اصلی اکبر جوجه در استان مازندران و شهر گلوگاه می باشد. اکبرجوجه اصل بسیار خوشمزه و لذیذ است . برای تهیه این غذا حتما باید از جوجه کم سن (ترجیحا 1 ماهه) استفاده کنید البته اگر جوجه در دسترس نداشتید می توانید از ران مرغ استفاده کنید . با سایت رز سرخ همراه باشید تا طرز تهیه اکبر جوجه را برایتان آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه | |
جوجه | 1 عدد |
پیاز | 1 عدد |
رب انار | 1 پیمانه |
آبلیمو | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
برای تهیه اکبر جوجه ابتدا جوجه را در ظرفی بگذارید و پیاز را روی جوجه رنده کنید و آبلیمو را روی جوجه بریزید. نمک و فلفل و زردچوبه را به جوجه اضافه کنید و روی ظرف را سلفون بکشید و داخل یخچال بگذارید تا جوجه طعم دار شود. هر چه جوجه مدت زمان بیشتری در آبلیمو و پیاز بماند خوش طعم تر می شود. به مقدار کافی روغن داخل تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا حسابی داغ شود سپس جوجه را داخل روغن بیندازید تا سرخ شود و شروع به آب انداختن بکند. بهتر است از یک تابه گود مثل شیرداغ کن استفاده کنید.
زعفران دم کرده را با مقداری آبلیمو و آب مخلوط کنید و هنگامی که جوجه سرخ شد آن را روی جوجه بریزید و درب تابه را بگذارید تا هم جوجه سرخ شود و هم با بخار آب پخته شود. وقتی دو طرف جوجه حسابی طلایی شدند می توانید آن را از روغن در بیاورید و در ظرف سرو بگذارید. برای تهیه سس اکبر جوجه رب انار رقیق شده را روی جوجه بریزید و نوش جان کنید. در صورت تمایل می توانید در حد چند دقیقه رب انار را با کره تفت دهید.