با رز سرخ همراه باشید تا طرز تهیه بستنی سنتی و اصیل ایرانی را برای شما همراهان عزیز آموزش دهیم.بستنی سنتی از خوشمزه ترین و پرطرفدار ترین دسرهای معروف ایرانی می باشد.این بستنی یکی از ساده ترین ، ارزانترین ، دلچسب ترین انواع دسر می باشد و علاقه مندان بسیاری نیز دارد.بستنی سنتی دار بافت کشدار ، پسته زیاد ، تکته یخ زده خامه و عطر و طعم فوق العاده ای می باشد.
این دسر نیازی هم به تخم مرغ خام ندارد و برای افرادی که به تخم مرغ خام علاقه ای ندارد نیز مناسب است.بستنی سنتی را می توان در 3 نوع زرد یا زعفرانی ، سفید یا وانیلی و قهوه ای یا دارچینی تهیه کرد.از اولین کسانی که در ایران به تهیه بستنی سنتی پرداخته می توان به اکبر مشتی اشاره کرد که امروزه نیز بستنی های معروف و خوشمزه ای دارد.
مواد لازم برای تهیه بستنی سنتی | |
شیر | 1 لیتر |
شکر | 300 گرم |
ثعلب | 2 قاشق چایخوری |
محلول زعفران | 2 قاشق غذاخوری |
گلاب مرغوب | 4 قاشق غذاخوری |
پودر هل سفید | یک قاشق چایخوری |
خامه صبحانه | 100 گرم |
پسته خرد شده | 100 گرم |
اولین کاری که باید برای تهیه بستنی سنتی انجام داد این است که شیر را درون ظرفی مناسب ریخته و بجوشانید ، شکر و ثعلب را درون ظرفی ریخته و با هم مخلوط کنید و کم کم به شیر در حال جوش اضافه کنید.حسابی شیر در حال جوش آمدن را هم بزنید تا شکر بطور کامل در آن حل شود.زمانی که شیر بجوش آمد آن را از روی حرارت کنار گذاشته تا دمای آن کم کم پایین بیایید.شیر را از صافی رد کنید تا در نهایت کاملا یکدست شود.زعفران ، گلاب و هل را زمانی که شیر خنک شد به آن اضافه کنید و حسابی شیر را مخلوط کنید تا مواد درون آن کاملا حل شوند.
اکنون باید شیر را داخل فریزر بگذارید و در مدت زمان 1 ساعت به 1 ساعت شیر را از یخچال بیرون آورده و آن را هم بزنید تا شیر یخ نزند.این کار برای این صورت می گیرد که شیر خودش را بگیرد.این عمل را برای 4 مرتبه تکرار کنید.خامه را کف یک ظرف مناسب به صورت نازک پهن کنید و درون فریزر بگذارید تا یخ بزند.وقتی که خامه کاملا یخ زد آن را خرد کرده و درون بستنی سنتی که آماده شده اضافه کنید.توجه کنید که خامه را قبل از اینکه یخ بزدن خوب هم بزنید و بعد داخل فریر بگذارید.خامه را نیز ترجیحا با قاشق چوبی هم بزنید.
اگر خامه مرود استفاده در بستنی پر چرب باشد یخ نمی زند و شما می توانید مقداری شیر به آن اضافه کنید تا مشکل یخ نزدن آن را برطرف کنید.اگر از خامه خشک استفاده کنید بهتر است.برای کشدار شدن و یخ نزدن بستنی باید از ثعلب مرغوب استفاده کنید.اگر بیش از حد از شکر استفاده کنید بستنی شما بسته نمی شود.هرچه مقدار ثعلب استفاده شده در بستنی بیشتر باشد در نهایت بستنی شما کشدارتر می شود.البته توصیه ما این است که بیش از حد از ثعلب استفاده نکنید.
اگر می خواهید که بستنی شما سریع آماده شود آن را درون سینی فلزی بریزید و با استفاده از کاردک آن را هم بزنید تا سریع تر آماده شود.اگر برای تهیه بستنی از دستگاه بستنی ساز استفاده می کنید حتما اول بستنی را درون فریزر بگذارید تا کمی خودش را ببندد و سپس برای 25 الی 30 دقیقه درون دستگاه بستنی ساز بریزید.بعد از اینکه بستنی را از دستگاه خارج کردید برای مدتی آن را درون فریزر بگذارید تا کاملا بسته شود.
بستنی سنتی به دلیل دارا بودن شیر و خامه بسیار مناسب برای افرادی می باشد که به مصرف لبنیات علاقه ای ندارند.